вторник, 26. март 2019. Вести денес: 0
home Вести

Затоа ли нема правда за Алмир: Таткото на Бобан Илиќ, член на СДСМ, пријател на градоначалникот (ФОТО)

Затоа ли нема правда за Алмир: Таткото на Бобан Илиќ, член на СДСМ, пријател на градоначалникот (ФОТО)

Четиригодишниот Алмир Алиу од Куманово пред неколку години на нечовечки начин беше убиен од страна на Бобан Илиќ, додека ова е документирано и со видеа.

Првично, Илиќ беше обвинет за „Убиство со умисла“, но откако Обвинителството достави две нови вештачења, кумановскиот суд го преквалификуваше делото во „Тешки дела против безбедноста на луѓето и имотот во сообраќајот“.

Новинарот, Аријан Керими, објави фотографија со која открива дека таткото на Илиќ е член на СДСМ: “Дали ви е јасно? Таткото на убиецот, монструмот и терорист Бобан Илиќ”.

Во меѓувреме, новинарот Керими објави уште една нова слика, на која што таткото на монструозниот убиец, Бобан Илиќ, е заедно со градоначалникот на Куманово од редовите на СДСМ, Максим Димитриевски, со командант на полицијата, Стојанче Величковски и со други членови на МВР.

Овие слики предизвикаа бројни реакции во јавноста.

Во врска со овој случај реагираше и новинарот Емад Мехмети, кој меѓу другото пишува: “Дали мислите дека овие слики со лица од СДСМ се случајни, особено кога се знае дека случајот на Алмир се преквалификува од убиство со “умисла” во “ненамерно” убиство?! #ПравдаЗаАлмир. Правдата не треба да прави разлики по однос на презимињата – ако целта ни е #ЖивотЗаСите!

Активистот на граѓанското општество, Арјанит Џафери, иронично пишува дека Заев треба да го ослободи Илиќ од затвор, и да го постави за “специјален советник за безбедност во сообраќајот”.