петок, 30. септември 2022. Вести денес: 167
home Вести

Заразен со коронавирус е вработен во македонската Влада, повеќе колеги во изолација

Заразен со коронавирус е вработен во македонската Влада, повеќе колеги во изолација

Утринава до редакцијата на Инфомакс приситигнаа информации за случај на Ковид 19 во Владата на Република Македонија.

Попладнево по неколку часа порталот добил и официјална потврда за случајот.

Во одговорот од Владата потенцираат дека сите вработени кои имале непосреден контакт со заболениот вработен се во изолација.

-Владата на Република Македонија уште од самиот почеток на појавата на Коронавирусот Covid-19 во земјава ги презеде сите мерки за заштита на здравјето на вработените и за намалување на потенцијалните ризици во работењето.Поради утврден случај на вработен во Владата на Република Македонија, позитивен на Коронавирусот Covid-19, се преземени засилени мерки на заштита и превенција, со што работните процеси продолжуваат со редовна работа. Сите вработени во Владата на Република Македонија кои имале непосреден контакт со вработениот кој е позитивен на Covid-19 ќе бидат во самоизолација во наредните 15 дена, согласно воспоставената комуникација и добиени насоки од надлежните институции во Република Македонија. Владата на Република Македонија му посaкува брзо опоравување на вработениот и со нетрпение го очекува неговото враќање на работа.

Коронавирус