вторник, 21. јануари 2020. Вести денес: 144
home Вести

Запленети недозволени риболовни средства на рекреативната зона „Акумулација Стрежево“

Запленети недозволени риболовни средства на рекреативната зона „Акумулација Стрежево“

Во текот на изминатиот ден (18.08.2019) на подрачјето на рекреативната зона “Акумулација Стрежево” преземени се засилени мерки и активности од страна на рибочуварската служба при што се констатирани и запленети недозволени риболовни средства од познати и непознати сторители. Напоменуваме дека и во следниот период ќе се вршат интензивни контроли и за сите неправилности ќе бидат поднесени соодветни пријави преку Државниот инспекторат за земјоделство.