петок, 3. февруари 2023. Вести денес: 132
home Вести

Загрижувачки пад на бројот на родени бебиња: Ѓорчев обвинува дека Заевизмот буквално ја уништува Македонија

Загрижувачки пад на бројот на родени бебиња: Ѓорчев обвинува дека Заевизмот буквално ја уништува Македонија

Заевизмот буквално ја уништува Македонија, обвинува Влатко Ѓорчев од ВМРО-ДПМНЕ.

Тој објави статистики за родени бебиња и за починати лица, а споредбата е загрижувачка.

Бројките:

Родени бебиња:

2016 година: 23.002 бебиња

2020 година: 19.031 бебиња

Минус -17 % (речиси 4.000 помалку)

Умрени лица:

2016 година: 20.421 умрени

2020 година: 25.755 умрени

Плус +26 % (+5.334 повеќе)