понеделник, 24. јануари 2022. Вести денес: 73
home Вести

Загадениот воздух владата ќе го чисти со полиција

Загадениот воздух владата ќе го чисти со полиција

Во Владата инспекторите за животна средина од целата држава седнаа на маса со тројца министри за да разговараат за алармантното загадување на воздухот.

По состанокот беше речено дека формирале координативен тим на инспектори и полициски службеници за зајакнување на мерките за контрола на теренот за пронаоѓање на потенцијални загадувачи.

Секојдневно ќе се пријавуваат прекршувања, а казните ќе бидат ригорозни за фирмите кои не ги исполнуваат еколошките стандарди, како и за домаќинствата коишто го загадуваат воздухот користејќи гуми, пластика и прегорено моторно масло како гориво за греење.

извор: alsat-m.tv

Коронавирус