понеделник, 10. мај 2021. Вести денес: 180
home Вести

Заев за приватниот марш потроши 150.000 евра

Заев за приватниот марш потроши 150.000 евра

Зоран Заев и неговата СДСМ маршираат, а никој не знае зошто. Власт бара правда. И додека сите се прашуваат која е причината да биде парализирано Скопје, Заев троши илјадници евра за својата најнова нелогична игра. Според информациите за приватниот марш потрошил 150.000 евра. Автобуси доаѓаа од цела Македонија, се снимаше спот, приватна продукција, а ништо поевтина не е ни бината која е поставена.

150 000 евра за марш во тишина. На чело на маршот Заев. До него дел од неговите сопартијци. Оние кои се првиот ред држат платно на кое пишува „Чекориме за правда“, а интересно е што нема никакви скандирања и учесниците на маршот се движат во тишина.

Останатите прашуваат Побогу, зошто?! Ако му беше целта да покаже моќ и сила, и тоа не му успеа – празните улици се доказ за тоа. Дали Заев заборави дека СДСМ е на власт, или можеби бара правда од Владата предводена од Оливер Спасовски?!

Коронавирус