четврток, 28. октомври 2021. Вести денес: 0
home Вести

Заев вработува посебен советник за труд и социјална политика, плата 50.000 денари

Заев вработува посебен советник за труд и социјална политика, плата 50.000 денари

Кабинетот на премиерот Зоран Заев планира да го зголеми уште повеќе советничкиот состав, откако канцеларијата вчера објави оглас за вработување на еден посебен советник за труд и социјална политика.

Вработувањето ќе биде на определено време, а паричниот износ на основната нето плата за ова работно место изнесува 50.000 денари.

Според постојните податоци, со ова ново вработување бројот на советници-експерти во кабинетот на Заев би изнесувал вкупно 40.

Емисијата „Топ Тема на ваша страна“ ја доби листата на советници и соработници на премиерот Зоран Заев, чиј вкупен број е 56.

Во кабинетот на Заев има трите категории ангажирани советници – соработници.

 

Локални избори 2021