петок, 15. јануари 2021. Вести денес: 163
home Вести

Заев во недела вози мотор, а во четврток ескивира од фудбал со министрите

Заев во недела вози мотор, а во четврток ескивира од фудбал со министрите

Досега имаме обезбедено шест милиони евра преку ваучерскиот систем за помош на спортот, но преговарам со министерот за финансии Драган Тевдовски за да може да зголемиме на 10 милиони евра. Доколку перформансите на Буџетот се зголемуваат сакаме да ја зголемиме таа бројка на десет милиони евра, рече премиерот Зоран Заев на одбележувањето на Меѓународниот ден на спортот за развој и мир што се одржа денеска во Струмица.

Премиерот додаде дека досега се користеле 2, 3 и лани 5 милиони евра за спортот и сигурно е дека сумата ќе се зголеми.

На новинарско прашање колку тој спортува и рекреира одговори дека има многу малку време, но и покрај тоа го користи. Рече дека в недела вози мотор, а во Скопје секој четврток играл фудбал со министрите, но премиерот не бил редовен. Се надева дека во иднина ќе имал повеќе време за спортување за да биде подобро подготвен за секојдневните активности.

Коронавирус