вторник, 11. август 2020. Вести денес: 105
home Вести

Заев: Вложивме многу во здравството

Заев: Вложивме многу во здравството

На 15 јули вие одлучувате кој ќе ја води борбата со КОВИД-19. Подготвени ли сте вашето здравје и здравјето на вашите најблиски да им го доверите на Мицкоски и неговите луѓе?

Со #СДСМ и коалицијата #Можеме, во новиот мандат инвестициите во здравството и во човечкиот капитал ќе продолжат уште повеќе, за уште подобра здравствена заштита.

✅ Вложуваме 33 милиони евра во одделенијата за интензивна нега, продолжуват инвестициите во јавното здравство.
✅ Скопје добива нов клинички центар, а Охрид, Тетово и Струмица добиваат модерни регионални здравствени центри.

Коронавирус