сабота, 15. август 2020. Вести денес: 0
home Вести

Заев се правда, бил ли под дејство на алкохол кога ги кудел шарените: „После два часа седење во кафеана, се случуваат грешки“

Секој нормален под „После два часа седење во кафеана, се случуваат грешки“, подразбира дека Заев бил под дејство на алкохол т.е. пијан кога го кажал тоа за шутите и рогатите и фактот дека ќе им ја е.ел  мајката на истите. Во тој разговор се слуша гласот на Зоран Заев, во кој вели дека ќе соберел и шарени, и шуто и рогато и после „мамата ќе им ја ебел” на цела коалиција, а потоа се осврнува и на владиката Наум кој ќе ги помирувал со Сашо Мијалков.
Заев се правда, бил ли под дејство на алкохол кога ги кудел шарените: „После два часа седење во кафеана, се случуваат грешки“

На денешната прес-конференција на лидерот на СДСМ Зоран Заев, на новинарско прашање околу последната „бомба“ каде што испраќа навреди кон учесниците во „Шарената револуција“, одговори дека погрешил, и дека се извинил за неговиот потег.

Секако после два часа и 17 минути седење во кафеана на слободен разговор се случуваат грешки. Сум знаел секогаш да се коригирам и овој пат се коригирам заради тоа што ниту сум го мислел тоа, ниту еве времето покажа дека сум имал некои непријатности во работењето. Јас сум таков човек што се извинувам, и јас им се извинив на сите од Шарената револуција на мојот профил на „Фејсбук“, и тие го прочитаа тоа“, се правдаше денеска Заев.

Секој нормален под „После два часа и 17 минути седење во кафеана, се случуваат грешки“, подразбира дека Заев бил под дејство на алкохол т.е. пијан кога го кажал тоа за шутите и рогатите и фактот дека ќе им ја е.ел  мајката на истите.

Сите знаат што се случува и зошто се оди во кафеана, а дефинитивно таму не се читаат книги или решаваат математички задачи.

Во тој разговор се слуша гласот на Зоран Заев, во кој вели дека ќе соберел и шарени, и шуто и рогато и после „мамата ќе им ја ебел” на цела коалиција, а потоа се осврнува и на владиката Наум кој ќе ги помирувал со Сашо Мијалков.

Сега на потег се „шарените“, од кои голем дел се разоШарани од дејанијата на Заев, да му простат или не на лидерот кој за остатокот на светот ја „откри Америка“ кога претходно кажа дека Шарената „револуција“ била под негова целосна контрола, за да потоа ги собере ко шути и рогати и за на крај да им ја е.е мајката во коалиција. Тоа беше јавна тајна за сите, освен за шарените кои со разочарување по цели 4 години сфатија дека одработиле за некого, кој како што сам вели „им ја е.ал мајката“.

До сега, шареноликите квазиреволуционери молчеа, преќутувајќи ги навредите на својот лидер. Можеби затоа што поголемиот дел од нив се вработија во Влада, Вила Водно, Собрание и други јавни институции…

Коронавирус