четврток, 23. март 2023. Вести денес: 149
home Вести

Заев призна дека ОБСЕ нема да има целосна набљудувачка мисија

Заев призна дека ОБСЕ нема да има целосна набљудувачка мисија

На денешната прес конференција лидерот на СДСМ Зоран Заев, а во врска со изборниот процес којшто го најави, призна дека ОБСЕ нема да има целосна набљудувачка мисија.

-ОБСЕ се изјасни дека ќе испратат мисија соодветна на коронакризата не треба да очекуваме полна мисија, но мисија којашто ќе ги заврши своите надлежности, за да може мониторингот процесот да биде завршен, рече Заев.

Заев потенцираше дека тоа е она што тој го очекувал и посакувал, како и тоа дека ОБСЕ најавиле дека ќе им треба брз период за да се позиционираат во државата.

-Лично очекувам за да бидат сите мирни во изборниот процес дека ОБСЕ да ни помогне и од соседните земји, имаме една земја која има 450 луѓе од ОБСЕ, посебно амбасадорите, службите во самите амбасади се набљудувачи, помагачи и верувам дека тоа ќе го завршат, вели Заев.

loading...

Најнови вести