недела, 28. ноември 2021. Вести денес: 0
home Вести

Заев потрошил 2/3 од водата во браните за струја, нема да има вода за пиење и наводнување

Заев потрошил 2/3 од водата во браните за струја, нема да има вода за пиење и наводнување

Според ВМРО-ДПМНЕ ова се фактите кои го одбележаа денот:

1.Заев потрошил 2/3 од водата во хидро акумулациите во Македонија за производство на струја, нема да има вода за пиење и за наводнување.
2.Ковачевски наместо нови инвестиции за подобрување на капацитетите на ЕЛЕМ дели милионски тендери за фамилијата на власт.
3.Македонија го живее своето економско фијаско. Јавниот долг е зголемен за 1 милијарда евра, младинската невработеност највисока во Европа.
4.Филипче ги испушти конците. Граѓаните кои дошле од Италија со Корона вирус со денови шетале низ државата.
5.СДСМ се фали со донацио на странски држави, како со свои проекти.

Коронавирус