вторник, 2. јуни 2020. Вести денес: 110
Актуелна тема

Од минута во минута за ситуацијата со коронавирусот во Македонија и светот

home Вести

Заев покажа дека е економски неписмен, кризата ќе биде драматична, илјадници вработени надвор од опфатот на мерките

Заев покажа дека е економски неписмен, кризата ќе биде драматична, илјадници вработени надвор од опфатот на мерките

Ова се фактите кои според ВМРО-ДПМНЕ го одбележаа денот:

1. Заев покажа дека е економски неписмен, кризата ќе биде драматична

2. Владата ги изманипулира компаниите. Илјадници вработени остануваат надвор од опфатот на мерките за помош.

3. Владата удри по работниците нема да има ниту исплата на К15.

4. Владата не прифаќа да ја укине матурата за учебната 2019/2020 година.

5. Филипче спротивно на препораките држеше прес пред десетина новинари и го загрози нивното здравје.

6. 3000 вработени во Македонски Шуми немаат земено плата за 2 месеци.

Коронавирус