вторник, 30. ноември 2021. Вести денес: 119
home Вести

Заев: Немам намера да исполнувам желба за предвремени избори, иако знам дека ќе победам

Заев: Немам намера да исполнувам желба за предвремени избори, иако знам дека ќе победам

Лидерската средба останува, се надевам ќе биде присутен Христијан Мицкоски. Очекувам да се појави, бидејќи тоа е негова одговорност. Ние може да седнеме да разговараме, не мора да се договориме. Но, што треба да направиме, да го одлож име пописот уште десет години?

Пописот ѝ треба на државата како леб, за секакви политики, рече Заев, одговарајќи на новинарско прашање.

Во врска со инсистирањето на Мицкоски за предвремени парламентарни избори, Заев вели дека треба да се разговара за Изборниот законик.

Вели предвремени избори, човеку дај за Изборен законик да се договориме прво. Не го сфаќам, не гледал при чина. Еве бара предвремени избори, дојди за Изборен законик да разговараме. Немам намера да исполнувам желба за предв ремени избори иако знам дека ќе поб едам. Но, не сакам да наш тетам на економските персп ективи на државата, изјави Заев.

Коронавирус