четврток, 29. септември 2022. Вести денес: 31
home Вести

Заев нема сигурни нови 90 дена за гласање на доверба: Истата може да се тестира ако побараат 20 пратеници

Заев нема сигурни нови 90 дена за гласање на доверба: Истата може да се тестира ако побараат 20 пратеници

Премиерот Зоран Заев нема сигурни нови 90 дена за гласање на доверба. Додека денес правеше театар во Собрание, ќе беше добро и убаво да ги разгледа механизмите кои може да бидат применети од пратениците сега и во иднина.

Така ќе знаеше дека тестирање на доверба на Влада може да има секогаш кога тоа ќе го побараат најмалку 20 пратеници.

Коронавирус