четврток, 29. јули 2021. Вести денес: 147
home Вести

Заев- „не сум знајала”

Заев- „не сум знајала”

-„Не сум знајала”, отприлика вака изгледа реакцијата на Зоран Заев на денешната објавена бомба каде тој погрдно се обраќа на својата коалиција.

Во тој разговор се слуша гласот на Зоран Заев, во која вели дека ќе соберел и шарени, и шуто и рогато и после „мамата ќе им ја ебел” на цела коалиција, а потоа се осврнува и на владиката Наум кој ќе ги помирувал со Сашо Мијалков.

А неговата реакција својствена на Заев, „не сум знајала”.

Заев во реакција пишува „Лошо сум се изразил во разговорот од 2016 година кој денес е објавен на курирските портали. Но, наспроти тие неколку несоодветни зборови, во изминативе три години стојат на виделина сите добри односи, почит и достојна соработка со сите наши коалициони партнери”.

Лошо сум се изразил во разговорот од 2016 година кој денес е објавен на курирските портали. Но, наспроти тие неколку…

Posted by Zoran Zaev on Monday, June 29, 2020

Господинот Зоран Заев очигледно доживеал тотална амнезија и не се сеќава на своите зборови.

Да го потсетиме на сите негови не-славни изјави:
-живи луѓе има да јадеме;
-едно евро на мене;
-ебем ти народ;
-трас трас;
-мамето мамино ќе им го ебам;
-и шуто и рогато;
-ебааму името ебааму;

Не е прв пат вулгаризирано да го споменува името на нашата новинска агенција. И тоа ќе го разбереме како нервозен и недемократски атак врз слободата на медиумите какви сме виделе претходно многу пати.

И потсетување, на суд незнаењето не амнестира кршење на закон.

Коронавирус