среда, 12. август 2020. Вести денес: 182
home Вести

Заев најави поголема финансиска поддршка во земјоделието

Заев најави поголема финансиска поддршка во земјоделието

Го решивме проблемот со долговите од винариите, ги стимулираме преработувачите на грозје и винариите да произведуваат нови продукти и да го модернизираат производството со цел понатамошно уште посилно развивање на лозарството.

За следниот мандат финансиката поддршка во земјоделството ја планираме на 200 милиони евра годишно, наместо досегашните 160. Затоа на 15 јули земјоделците ќе изберат повисоки субвенции, сигурен пласман и повеќе пари во своите буџети и нема да дозволат никој повторно да гази врз нивниот труд. #Можеме

Коронавирус