петок, 28. јануари 2022. Вести денес: 102
home Вести

Заев на меѓународна конференција „Другиот во балканската култура“

Заев на меѓународна конференција „Другиот во балканската култура“

Премиерот Зоран Заев, заедно со министерите за култура Хисни Исмаили и за образование Арбер Адеми ќе се обратат на отворањето на меѓународната конференција „Другиот во балканската култура“ во организација на Институтот за духовно и културно наследство на Албанците во Скопје.

Целта на настанот е да се промовира научниот зборник „Балканологија I“ и ќе се одржи во просториите на Институтот за духовно и културно наследство на Албанците во Скопје.

Коронавирус