петок, 3. декември 2021. Вести денес: 104
home Вести

Ѓорчев во интервју за „Алфа“: СДСМ и Заев имаат огромни, огромни грешки во кадровската политика

Ѓорчев во интервју за „Алфа“: СДСМ и Заев имаат огромни, огромни грешки во кадровската политика

Ова што сега се прави, со изборот на командат Хоџа едноставно ја демистифицира, ја соголува кадровската политика на оваа влада на СДСМ, изјави пратеникот Влатко Ѓорчев во вчерашното гостување во емисијата „Ѕид“ која се емитува на телевизија Алфа.

Ѓорчев ги истакна како многу несоодветни активностите на владата на СДСМ.

-Не може, а да не се критува кадровската политика, бидејќи од својата независност па до сега Македонија има влада со најголем број на министри, што Шекеринска беше таа која во предизборната кампања најави дека ќе се намали бројот на министри, рече Ѓорчев.

Ѓорчев посочи дека ниту Трамп, ниту Мелкер немаат толку многу советници колку што има Заев.

За секоја земја, како и за Македонија големо значање има економијата.

-Но, за жал не сме слушнале дека ќе се отвори некоја фабрика каде ќе се вработа 200, 300 или 500 луѓе, дополнително има и нула раст во економијата, додаде Ѓорчев.

Тој истакна дека во државата има пад и во градежништвото од 20% . Атомска бомба да паднела, вели Ѓорчев, немало да има таков пад во градежништвото.

На прашањето во врска со автопатот Демир Капија-Смоквица, Ѓорчев додаде дека помина година време кога СДСМ се на власт, а немаат направено ни 1 метар автопат, немаат ставено ниту една бандера, ниту еден знак.

Ова што сега се прави, со изборот на командат Хоџа едноставно ја демастифицира, ја соголува кадровската политика на оваа влада на СДСМ, изјави пратеникот Ѓорчев во емисијата „Ѕид“ која се емитува на Телевизија Алфа.

Во своето гостување Ѓорчев ги истакна многу несоодветни активности на владата на СДСМ: „Не може, а да не се критува кадровската политика, бидејќи од својата независност па до сега Македонија има Влада со најголем број на министри, што Шеќеринска беше таа која во предизборната кампања најави дека ќе се намали бројот на министри“.

Ѓорчев посочи дека ниту Трамп ниту Меклер немаат толку мн советници колку што има Заев.

За секоја земја како и за Македонија големо значање има економијата. „Но, за жал не сме слушнале дека ќе се отвори некоја фабрика каде ќе се вработа 200, 300 или 500 луѓе, и нула раст во економијата, додаде Ѓорчев.

Тој истакна дека во државата има пад и во градежништвото од 20% .„Атомска бомба да паднело , немало да има таков пад во градежништвото“.

На прашањето поврзано со автопатот Демир Капија-Смоквица, Ѓорчев додаде дека поминало година време кога СДСМ се на власт а немаат напраено ни 1 м автопат, немаат ставено ниту една бандера, нниту еден знак.

На крај своето гостување Влатко Ѓорчев го заврши со што укажа дека ВМРО е партија која секогаш е со граѓаните, и со раководтство од претседатело мицкоски бројот на членови на партијата постојано ќе се зголемува.

Коронавирус