понеделник, 20. септември 2021. Вести денес: 162
home Вести

„Заев гази по македонските тутунопроизводители и ги пљачка, затоа ВМРО-ДПМНЕ ќе забрани увоз на тутун и ќе го заштити домашното производство“

„Заев гази по македонските тутунопроизводители и ги пљачка, затоа ВМРО-ДПМНЕ ќе забрани увоз на тутун и ќе го заштити домашното производство“

Владата предводена од Зоран Заев не се грижи воопшто за граѓаните освен за своите интереси. Десетици илјади семејства кои живеат од тутунот се заборавени, излажани. Власта наместо на страна на земјоделецот се става на страна на откупувачите со што не се цени, односно се гази по трудот на земјоделците, велат од ВМРО-ДПМНЕ.

-За разлика од Заев и Владата предводена од Заев, ВМРО-ДПМНЕ се грижи се грижи за земјоделците. Токму затоа во прва прилика ќе предложи измени на Законот за тутун. ВМРО-ДПМНЕ со предложените измени ќе забрани увоз на тутун се додека не се откупи и последната количина тутун произведена од македонскиот земјоделец, стои во партиското соопштение и се додава:

„Целта е да се постигне повисока откупна цена на тутунот со што ќе се вреднува трудот на тутунарите, бидејќи Заев и Владата предводена од СДСМ ги пљачкаат тутунарите бидејќи откупната цена не е доволна да се покријат основните трошоци за производство. Заев овозможува да се увезува тутун од странство газејќи по домашните тутунопроизводители.

Четирите години власт на Заев се четири украдени години за сите. Се крадат и потценуваат тутунопроизводителите, наместо да се цени нивниот труд. ВМРО-ДПМНЕ ќе стави крај на ваквото расипничко однесување на Заев и потценувањето на тутунопроизводителите!“.

Најнови вести

Коронавирус