недела, 20. септември 2020. Вести денес: 61
home Вести

Заев бил министер за надворешни работи, а што беше Димитров?

Заев бил министер за надворешни работи, а што беше Димитров?

Екс-премиерот Зоран Заев денес изјави дека не можел веќе да биде министер за надворешни работи.

Со оваа изјава тој го остави отворено прашањето: Ако тој бил прв човек на МНР, што беше тогаш Никола Димитров?

Димитров официјално беше поставен на функцијата министер за надворешни работи и за тоа земаше големи пари од џебот на граѓаните. Но, изгледа не си ја сработил својата работа затоа што министер за надворешни работи изгледа бил Зоран Заев.

Кој и да бил, Заев или Димитров, ги донесоа најштетните одлуки и договори во таа област за македонскиот народ.

Коронавирус