четврток, 23. јуни 2022. Вести денес: 179
home Вести

Забраната за движење не ја почитувале 55 лица

Забраната за движење не ја почитувале 55 лица

Во текот на изминатото деноноќие според статистиката на МВР за периодот (05/06.05) по однос на забраната за движење евидентирано е дека на ниво на целата држава 55 лица не ја почитувале забраната за движење, при што приведени се 42 лица, а за останатите се земени податоци и ќе следуваат соодветни мерки.

Исто така според статистичките податоци за изминатото деноноќие на 159 лица им се издадени решенија за изолација, а 48 лица потпишале изјави за самоизолација.

Од страна на полициски службеници извршени се контроли кај лица во изолација и самоизолација, не се евидентирани лица кои не ја почитувале мерката за изолација и самоизолација.

Коронавирус