понеделник, 28. ноември 2022. Вести денес: 161
home Вести

За Заев рочишта на два месеци, за Груевски секој ден

За Заев рочишта на два месеци, за Груевски секој ден

Рочиштата на Заев во предметот Поткуп за кој целата јавност виде како бара 200.000 за да заврши работа на струмички бизнисмен, и како раскажува дека истото го правел со сите бизнисмени во Струмица, се закажува на период од околу два месеци.

Истиот суд за Никола Груевски има друг аршин, а рочишта закажува секој ден, без да им даде можност на обвинетите соодветно да се подготват за рочиштата и да добијат фер судски процес.

Неофицијално се зборува дека по наредба на Заев, претседателот на судот Џолев дал наредба на судиите да не дозволат никакви одлагања, а судењата да ги вршат максимално брзо. Сето ова во време кога се менува името и идентитетот на македонскиот народ и кога на СДСМ му треба дефокусирање од таа тема.

Обвинетите јавно негодуваат дека врз нив се врши тортура, дека се спроведува нефер и незаконско судење, дека се предмет на мобинг и дека целото судење е политичко и чиста фарса. Впрочем и смената на судиите со нови, кои се докажани поддржувачи и симпатизери на СДСМ, укажува не само дека СЈО/СДСМ нема докази, па им требаат партиски судии за да ги осудат политичките противници.

Најнови вести

Коронавирус