среда, 23. септември 2020. Вести денес: 96
home Вести

За време на викендите дозволено е шетање на милениците од 20 до 20:30 часот

За време на викендите дозволено е шетање на милениците од 20 до 20:30 часот

На денешната седница Владата донесе измени на уредбата за ограничено движење за да им се излезе во пресрет на домашните миленици – за време на викендите дозволено е шетање на милениците од 20:00 до 20:30 часот, најмногу до 100 метри оддалеченост од живеалиштето, без групирање.

Барањата не сите кои чуваат домашни миленици беше да се направат отстапки во полицискиот час за време на викендите, кој започнува од 16 часот.

Коронавирус