сабота, 27. ноември 2021. Вести денес: 0
home Вести

За сите итни случаи ќе се ѕвони на еден број како во Америка

За сите итни случаи ќе се ѕвони на еден број како во Америка

Владата ја усвои информацијата за потребата од воспоставување на единствен комуникациско – информативен систем со единствениот европски број за итни повици Е-112 во Република Македонија.

Владата го задолжи Центарот за управување со кризи во наредниот период, заедно со неколку надлежни министерства, како и институции да најде начин за обезбедување финансиски средства потребни за реализација на активностите.

Коронавирус