понеделник, 25. јануари 2021. Вести денес: 68
home Вести

За Обединетите Нации ние бевме Македонци кои зборуваат македонски јазик, по Договорот од Преспа тоа сега се брише (ФОТО)

За Обединетите Нации ние бевме Македонци кои зборуваат македонски јазик, по Договорот од Преспа тоа сега се брише (ФОТО)

Македонија во Обединети Нации е членка од 1993-та година.

Жителите на нашата земја, за Обединетите Нации си беа Македонци, а јазикот кој народот го зборува е македонски јазик.

Јазикот и народот во Обединетите Нации се одамна признаени, па од тука станува јасно дека немало никаква потреба од преговори за тоа.

Но, откако власта го смени уставното име на земјава, Обединетите нации ќе треба да направат корекција за нешто кое веќе го имаат признаено, со новите имиња, по потписите на Заев и Ципрас.

На Македонците Заев им го одзема идентитетот, а не им донесе добробити како што сам сака да претстави.

Најнови вести

Коронавирус