недела, 28. мај 2023. Вести денес: 7
home Вести

За една недела нови 122 случаи на заболени деца од коронавирус во Македонија

За една недела нови 122 случаи на заболени деца од коронавирус во Македонија

Со растот на вкупниот број на заболени лица од коронавирус во Македонија, се забележува и зголемен раст на бројот на заболени деца од Ковид-19.

За една недела вкупниот број на заболени деца во земјава е зголемен за 122 случаи, односно по возрасна група нови 69 случаи кај деца од 0-9 годишна возраст и 53 случаи кај деца од 10-19 години.

Во изминатите седум деца односно од 01-07.06 (според достапните податоци на ИЈЗ) се забележува континуиран раст на новозаболени деца од коронавирус на дневна основа, што е прикажано и на фотографијата подолу.На 31 мај во Македонија потврдени биле вкупно 210 случаи на коронавирус кај деца од кои 97 случаи кај возрасната категорија од 0-9 години и 113 случаи кај деца од 10-19 години.

Најнови вести