четврток, 28. октомври 2021. Вести денес: 180
Во живо

Централен митинг на ВМРО-ДПМНЕ во Скопје

home Вести

За еден сантиметар намален водостојот на Преспанското Езеро

За еден сантиметар намален водостојот на Преспанското Езеро

Водостојот на Преспанското Езеро е намален за еден сантиметар, а нивоата на останатите две природни езера се исти како вчера, покажуваат последните мерења направени од Управата за хидрометеоролошки работи (УХМР).

Со тоа, водостојот на Преспанското Езеро е за 88 сантиметри понизок од повеќегодишниот просек за септември. Понизок водостој од просекот за овој месец има и Охридското Езеро и тоа за девет сантиметри, додека нивото на Дојранското Езеро е за 2,85 метри повисоко до просечното.

Водостоите, пак, на реките во најголем број случаи се понисики или исти со вчерашните.

Локални избори 2021