четврток, 20. јануари 2022. Вести денес: 118
home Вести

За британскиот весник „Сан“ сме Македонија

За британскиот весник „Сан“ сме Македонија

Британскиот весник „Сан“, во текстот со наслов „Зошто православните христијани го слават Божиќ на 7 јануари?“, набројувајќи ги државите кои вчера го прославија Христовото рождество, ја набројува и Македонија без придавката Северна.

По промената на името на Република Македонија, медиумите, особено од балканските држави, не испуштаат да ја наречат државата со новото име. За разлика од нив британскиот етаблиран весник „Сан“, ја нарече држвата Македонија.

Убаво е да се чуе името кое ја има поддршката од мнозинството во оваа држава.

Еве го линкот до текстот:

https://www.thesun.co.uk/fabulous/5258712/orthodox-christians-christmas-day-january-7/

Коронавирус