сабота, 19. јуни 2021. Вести денес: 47
home Вести

За 5 минути излезете на вашите балкони, возот со сателити ќе помине над македонското небо

За 5 минути излезете на вашите балкони, возот со сателити ќе помине над македонското небо

Вечерва точно во 20 часот и 41 минута 39 сателити ќе поминат над нашето небо.

Станува збор за телекомуникациски сателити Старлинк коишто одат по небото како воз, еден позади друг.

Останете дома и набљудувајте ја оваа ретка глетка од вашите прозорци и балкони.

ЕУРО 2020

Македонија