вторник, 15. јуни 2021. Вести денес: 0
home Вести

Врнежите ги зголемија водостоите на реките

Врнежите ги зголемија водостоите на реките

Бранот врнежи што ја зафати земјава, ги зголеми водостоите на реките, покажуваат денешните хидролошки мерења.

Според УХМР, некои од реките се повеќе од двојно зголемени, а во рамки на просекот за февруари се само Црна и Струмица.

Дојранското Езеро, како и досега, е над месечниот просек, додека Преспанското и Охридското Езеро се намалени. Сепак, Преспанското Езеро за 30 сантиметри го има надминато апсолутниот минимум.

ЕУРО 2020

Македонија