четврток, 21. октомври 2021. Вести денес: 186
home Вести

Вработените на Стоматологија без здравствено во период на грип?!

Вработените на Стоматологија без здравствено во период на грип?!

Во Клиниката за Стоматологија има околу 500 вработени, кои како што дознаваме веќе 7-ми ден тие немаат здравствено осигурување. Вработените најмногу се грижат што немаат здравствено осигурување во сезона на грип.

Спречени се да користат здравствени услуги, рецепти и упати, а подложени се постојано на инфективен материјал.

Наводно, проблемот бил поради грешка во системот на УЈП и не можат да ја воочат грешката од таму.

 

Локални избори 2021