сабота, 5. декември 2020. Вести денес: 102
home Вести

Вработен во “ФИНЕ” потврди дека Космос е дивоградба

Вработен во “ФИНЕ” потврди дека Космос е дивоградба

Во кривичен суд во тек главна јавна расправа за случајот “Космос” или “Т.Н.Т”, на која одбраната го испитува сведокот Гацовски, кој бил вработен во “ФИНЕ”. Тој потврди дека тој заедно со основачот и надзорот одлучиле да се измени котата на приземјето на објектот, односно истиот да се подигне за едно ниво за што одбраната презентираше и доказ.

Со ова, самиот вработен во “ФИНЕ” потврди дека објектот Космос бил подигнат на едно ниво и дека е граден цел објект спротивно на одобрението за градење.

Коронавирус