сабота, 26. септември 2020. Вести денес: 29
Во живо

ВО ЖИВО: ПРОТЕСТ ЗА ПОЛИКЛИНИКА ВО БУТЕЛ!

home Вести

Водостојот на Вардар кај Јегуновце четири сантиметри под нултата точка

Водостојот на Вардар кај Јегуновце четири сантиметри под нултата точка

Четири сантиметри под нултата точка е водостојот на реката Вардар кај Јегуновце, покажуваат денешните мерења направени од страна на Управата за хидрометеоролошки работи.

Водостојот на Вардар е понизок и кај Демир Капија во однос на вчерашниот ден, а на исто ниво како вчера е кај мерната станица во Скопје. За пет сантиметри е повисоко нивото на Вардар кај Велес.

Кај поголем дел од останатите реки водостојот е на исто ниво како и во текот на вчерашниот ден.

Според мерењата на УХРМ, утре не се очекуваат поголеми промени на водостојот на реките во однос на денешниот ден.

Водостојот на Охридско езеро е 9 сантиметри над дозволениот минимум.

Коронавирус