среда, 8. февруари 2023. Вести денес: 63
АКТУЕЛНО

Огромен број човечки жртви во земјотресот, Турција поместена за три метри

home Вести

Водостојот на сите реки под декемврискиот просек

Водостојот на сите реки под декемврискиот просек

Водостојот на сите реки во државата е под просекот за декември, покажуваат најновите хидролошки мерења на Управата за хидрометеоролошки работи.

Според извештајот од УХМР, осумпати пониско е нивото на реката Треска, а скоро двојно на Пчиња и Крива Река.

Околу декемврискиот просек се движи нивото на трите природни езера во Македонија. Зголемување на нивото во однос на просекот е забележано кај Дојранското и Преспанското Езеро, а под просекот е нивото на Охридското Езеро.

МИА