понеделник, 3. октомври 2022. Вести денес: 163
home Вести

Водостојот на реките под нивото, освен на Вардар и Црн Дрим

Водостојот на реките под нивото, освен на Вардар и Црн Дрим

Освен нивото на Вардар кај Велес и на Црн Дрим кај Ложани, водостојот кај сите остантите реки во државата е под просекот за декември.

Според денешните мерења направени од УХРМ, нивото на Црна Река кај Новаци и на Сатеска кај Ботун е двојно понисоко од декемврискиот просек.

Нивото на водата во Дојранското, Охридското и Преспанското Езеро е во рамки на просекот за декември.

Коронавирус