сабота, 25. мај 2019. Вести денес: 86
home Вести

Водостојот на реките над просекот

Водостојот на реките над просекот

Поголем дел од реките во Македонија се над просечното ниво за јуни. Исклучок се Крива Река и Црна Река чии водостои се под просекот.

Кај езерата над дозволениот максимален водостој се Охридското Езеро со девет саниметри и Дојранското Езеро со осум сантиметри.