понеделник, 28. ноември 2022. Вести денес: 162
home Вести

Водостоите на реките повисоки од просечните

Водостоите на реките повисоки од просечните

Водостоите на речиси сите реки во земјава се повисоки од просекот за февруари, а во однос на вчера има благи поместувања на нивоата во нагорна или надолна линија, покажуваат најновите податоци од мерењата што ги прави Управата за ходрометеоролошки работи (УХМР).

Помал водостој од просечниот имаат Крива Река кај Крива Паланка, Брегалница кај Берово и Црна Река кај Новаци.

Нивоата на природните езера во Македонија се во рамките на повеќегодишниот просек за овој месец.

Најнови вести

Коронавирус