вторник, 25. јануари 2022. Вести денес: 15
home Вести

Водостоите на реките под просекот за октомври

Водостоите на реките под просекот за октомври

И покрај интензивните врнежи, водостоите на речиси сите реки во земјава се далеку под октомврискиот просек.

Според денешните хидролошки мерења, некои од реките се дури трикратно намалени, а над просекот се само Бабуна кај Богомила и Струмица кај Сушево.

Водостојот на Преспанското Езеро е 17 сантиметри под апсолутниот минимум, додека водостојот на Охридското Езеро е четири сантимтери над дозволениот минимум.

Коронавирус