четврток, 22. април 2021. Вести денес: 5
home Вести

Во вторник ќе се менува името и на МАНУ?!

Во вторник ќе се менува името и на МАНУ?!

Собраниската Комисија за oбразование, наука и спорт во вторник (27.08.) ќе дискутира за Предлог – законот за изменување на Законот за Македонската академија на науките и уметностите.

Овој Предлог закон предвидува името на Македонската академија на науките и уметностите да се промени во „Академијата на науките и уметностите на Република Северна Македонија – МАНУ“.

Коронавирус