недела, 20. ноември 2022. Вести денес: 0
home Вести

Во Собрание продолжение на две седници

Во Собрание продолжение на две седници

Претседателот на Собранието Талат Џафери за денеска закажа продолжение на две пленарни седници, 21-та и 26-та, со почеток во 15 часот.

На 26-та седница, меѓу точките на дневен ред, ставени се три предлог-закони по скратена постапка и тоа: Предлог на закон за изменување на Законот за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги, Предлог на закон за утврдување на правен статус на бесправно изградени објекти, како и Предлог на закон за дополнување на Законот за финансирање на единиците на локалната самоуправа.

На дневен ред на 21-та седница се Предлог законот за дополнување на Законот за финансирање на единиците на локалната самоуправа, по скратена постапка, Предлог на закон за изменување на Законот за поштенските услуги во прво читање, како и Предлог на закон за дополнување на Законот за заштита на населението од заразни болести во прво читање.

Собранието утрово по повеќе од дваесет часа ја прекина расправата по Предлог законот за решавање на спорот помеѓу Владата на Република Северна Македонија и Макпетрол АД Скопје по пат на спогодба, по скратена постапка. Дваесеттата седница на чиј дневен ред е овој Предлог-закон ќе биде дополнително закажана.

Коронавирус