сабота, 23. октомври 2021. Вести денес: 113
home Вести

Во сабота на референдумот ќе гласаат 1.859 болни и немоќни лица

Во сабота на референдумот ќе гласаат 1.859 болни и немоќни лица

За референдумот на 30 септември за гласање се пријавени 1.859 болни и немоќни лица во 69 од 80 општини.

Гласањето за нив ќе се спроведе на 29 септември, кога членови на избирачките одбори ќе ги посетат во нивните домови.

Најмногу болни и изнемоштени за гласање се пријавиле во Демир Хисар – 145, во Прилеп – 143, во Струмица 107 и во Крива Паланка 100.

На локалните избори во 2017 година за гласање биле пријавени над 5.400 болни и изнемоштени лица.

МИА

Најнови вести

Локални избори 2021