понеделник, 3. октомври 2022. Вести денес: 36
home Вести

Во недела протест во Љубљана под слоганот „НИЕ CМЕ МАКЕДОНИЈА!“

Во недела протест во Љубљана под слоганот „НИЕ CМЕ МАКЕДОНИЈА!“

Иницијативата за граѓанско општество на словенечко-македонскo пријателство повикува на мирен, едночасовен настан за поддршка на името Македонија под слоганот: НИЕ CМЕ МАКЕДОНИЈА!!

-Ќе се сретнеме во недела, 11 февруари 2018 година, во 12 часот на плоштадот TRG REPUBLIKE (Цанкариев дом) во Љубљана. Целта е да се покаже на пошироката меѓународна заедница дека Македонија и Македонците постојиme и дека никој не може да не лиши од правото на самоопределување. Љубезно се поканети и сите словенски пријатели, објавува иницијативата.

Коронавирус