вторник, 2. јуни 2020. Вести денес: 102
Актуелна тема

Од минута во минута за ситуацијата со коронавирусот во Македонија и светот

home Вести

Во Македонија коронавирус имаат 430 лица: 208 се од Скопје, 85 од Куманово…

Во Македонија коронавирус имаат 430 лица: 208 се од Скопје, 85 од Куманово…

Во изминатите 24 часа регистрирани се 46 нови случаи на коронавирус во земјата.

По градови: Скопје – 13, Куманово – 23, Дебар – 2, Прилеп – 1, Тетово – 2, Велес – 2, Гостивар – 1, Гевгелија – 2. Со ова вкупната бројка на дијагностицирани пациенти со КОВИД-19 денеска изнесува 430 лица,.

Според местото на живеење, досега случаи на КОВИД-19 се регистрирани во:

 • Скопје – 208
 • Куманово -85
 • Дебар – 49
 • Прилеп – 22
 • Штип-15
 • Тетово – 15
 • Струга – 9
 • Велес – 8
 • Битола – 4
 • Гевглелија – 4
 • Охрид – 3
 • Кавадарци – 2
 • Гостивар – 2
 • Крива Паланка- 2
 • Струмица – 1
 • Кочани – 1

Коронавирус