четврток, 22. октомври 2020. Вести денес: 141
home Вести

Во ГОБ „8 септември“ лаборантите за тестирање за коронавирус работаат без содветна заштита“

Во ГОБ „8 септември“ лаборантите за тестирање за коронавирус работаат без содветна заштита“

Лаборантите за тестирање за коронавирус во ГОБ „8 септември“ работаат без содветна заштита опрема, открива Петар Атанасовски, доктор во истата болница.

-Гледам лаборантот за тестирање за коронаа во здр.дом Јане Сандански со заштитна опрема заштитен, што е супер, ама молба до министерот Филипче ваков пулт за тестирање и ваква заститна опрема под итноооо и во ГОБ 8 септември, а не како до сега со обични платнени маски, обични очила и хируршка наметка, персоналот да работи незаштитен и во исчекување. Ало Филипче дали се слушамееее, стои во објавениот статус на Фесјбук на Атнасовски.

Коронавирус