сабота, 3. јуни 2023. Вести денес: 0
home Вести

Во главниот град не се дише: Скопје енормно загадено во моментов

Во главниот град не се дише: Скопје енормно загадено во моментов

Во моментов Скопје е енормно загадено, како што покажуваат мерните станици за квалитетот на воздухот кај Ректорат и во Центар, загаденоста изнесува повеќе од 600 микрограми на метар кубен ПМ-10 честички.

Најголема загаденост покажува мерната станица на рекотрат каде има 684 Пм-10 честички, во Центар има 663, во Бутел 281, во Карпош 182. Висока загаденост има и во другите градови како што е Куманово каде нивото 330 ПМ-10 честички и Тетово каде што е 200.

Инаку, во текот на денешниот ден поради силниот ветер во Скопје имаше голема прашина.