сабота, 24. јули 2021. Вести денес: 0
home Вести

„Во ек на корона пандемија за првооделенците за прв пат се бара очен преглед, атермини нема ни за лек!“

„Во ек на корона пандемија за првооделенците за прв пат се бара очен преглед, атермини нема ни за лек!“

Годинава за прв пат за упис на прваче се бара потврда и од извршен офталмолошки, односно очен преглед!, реагираат од Комисијата за здравство на ВМРО-ДПМНЕ.

Ова надлежните го бараат во период на епидемија со корона кога генерално бројот на прегледи се намалени. Тоа значи дека родителите се приморани кога не наоѓаат термин, да одат и да прават прегледи за нивните деца приватно.

И сето ова им се кажува на родителите кога роковите за упис во прво одделение ги „газат“.

Ова говори само за неорганизираноста како на образованиот, така и здравствениот систем, дури и за не координираност помеѓу надлежните, се вели во реакцијата на Комисијата на ВМРО-ДПМНЕ.

Коронавирус