вторник, 18. јануари 2022. Вести денес: 55
home Вести

Во Дебар и Центар Жупа гласаа 31 болно и изнемоштено лице

Во Дебар и Центар Жупа гласаа 31 болно и изнемоштено лице

Во општините Дебар и Центар Жупа денеска своето право на глас го остварија 31 болно и изнемоштено лице.

Според претседателката на Општинската изборна комисија, Елмира Бакали, во Дебар гласале 30 лица.

-Гласаа 30 болни и изнемотени лица. Требаше да гласаат 33, но тројца не се најдени на пријавената адреса. Гласачкиот материјал е распределен без пробеми и очекуваме дека утре се ќе мине во најдобар ред, рече Бакали.

Утре во општина Дебар, освен за претседател на државата, ќе се гласа и за нов градоначалник. Изборниот процес ќе се одвива во 27 избирачки места, а во единствениот Избрачки список се запшани 18.625 лица со право на глас.

Во општина Центар Жупа, за гласање во својот дом беше прјавено само едно лице кое и го оствари своето право на глас. Според претседателот на ОИК, Еран Зубер, гласачкиот материјал е распределен и утре во оваа општина ќе се гласа на 16 избирачки места. Правото на глас треба да го остварат 6.951 лице.

Коронавирус