недела, 5. февруари 2023. Вести денес: 64
home Вести

Внимавајте за Први мај – ќе „летаат“ казни од 200 евра!

Внимавајте за Први мај – ќе „летаат“ казни од 200 евра!

Се апелира за првомајските празници да не се пали оган на отворен простор и да не се фрла отпад во излетничките места како што се  Парк – шумата Водно, Парк на природата Гази Баба, СРЦ Сарај, Езеро Треска, кањонот Матка и друго.

Ќе се преземаат мерки и активности за превентивно дејствување, екипи ќе бидат присутни и ќе вршат контрола на јавните површини.

Казната за палење оган на јавна површина е 200 евра, а за фрлање и оставање отпад 50 евра.