четврток, 13. август 2020. Вести денес: 154
home Вести

ВМРО-ДПМНЕ: Зголемување на платите за 25%, а на пензиите за 20%

ВМРО-ДПМНЕ: Зголемување на платите за 25%, а на пензиите за 20%

Македонија има потреба од обнова. Државата три години стагнира, а граѓаните осиромашуваат. Се обврзуваме за зголемување на платите за 25% и зголемување на пензиите за 20%. Македонија има за сите, велат од ВМРО-ДПМНЕ.

За економски раст потребна ни е развиена инфраструктурна мрежа, затоансе обврзуваме на реконструкција на 1000 километри патишта и 2 милијарди евра инвестиции.

Ќе привлечеме 4 милијарди странски инвестици, од кои 3 големи странски компании ќе дојдат во првите 100 дена.

Се обврзуваме да изградиме над 1000 станови за социјално ранливите категории. Се обрзуваме на 1000 мерки и проекти, кои ќе влијаат на подобрување на животот на граѓаните, развој на земјата, воспоставување на правмата држава и владеењето на правото.

СДСМ покажа дека можат единствено повеќе криминал, можат повеќе корупција и можат само порази. Да ставиме крај на виткањето кичма. Исправи се Македонијо! Одбери обнова!

Коронавирус